VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

Britse SAS gaat eindelijk doen waar ze voor zijn, nu Nederland nog.

Gelukkig heeft het Britse ministerie het advies van Valkyries ter harte genomen zoals hier en daar te lezen viel. In Groot-Brittannië geen gratis woning met rijbewijs en uitkering voor IS-terugkeerders maar eerder een ontmoeting met de SAS. (ok, het is een open-source bericht maar we gaan er even vanuit dat het klopt)

Vertaald voor u:

Britse special forces in Irak hebben een ‘’kill of capture’’ lijst gekregen waar maximaal 200 Britse burgers opstaan die tot de islamitische Staat zijn toegetreden.

Volgens bronnen die met de Sunday Times hebben gesproken heeft de Special Air Service (SAS), met behulp van informatie die door de Britse inlichtingendiensten zijn verstrekt, opdracht gekregen om jacht te gaan maken op deze Britse staatsburgers.

Degenen die niet worden gedood, worden overgedragen aan de Iraakse veiligheidsdiensten waar ze alsnog het risico lopen om geconfronteerd te worden met de doodstraf vanwege hun lidmaatschap aan IS. De doodstraf is erg controversieel omdat het is verboden in het Verenigd Koninkrijk.

‘’De dodenlijst bestaat uit honderden namen van zeer slechte mensen’’, aldus een senior-defensie bron, die sprak met de Sunday Times.

“Veel van hen zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De jacht is nu geopend op de Britse islamisten die de verkeerde kant hebben gekozen.

“Dit is een multinationale special forces operatie. De SAS hebben hun eigen deel binnen dit plan, zij zullen achter de Britse nationaliteiten aangaan. This is a kill or capture mission,, en het is al begonnen.”

“Dat is de uitdaging waar we voor staan. Er is veel internationale samenwerking, omdat het als een wereldwijd probleem word beschouwd. ”

De bron zei dat ze geen exacte cijfers van de Britse burgers in Irak hebben en kon de identiteiten van betrokkenen nog niet bevestigen.

De angst is toegenomen bij de Britse inlichtingendiensten dat, met de dreigende val van Mosul en IS “hoofdstad” Raqqa in Syrië, Britse IS-leden deze bolwerken massaal gaan ontvluchten en terug zullen keren naar het Verenigd Koninkrijk waar zij terroristische cellen zullen gaan creëren.

Ervaren bronnen waarschuwde dat: IS militanten die de operaties tegen Mosul en Raqqa overleefd hebben ‘gehard, en extreem geradicaliseerd strijders zijn die ‘’potentieel de grootste ‘’urban terrorist threat’’ zullen gaan vormen die het VK nog niet eerder heeft gekend.

Het Britse ministerie van Defensie weigerde commentaar te geven op het rapport.

Het ministerie beweerde vorige maand nog wel dat het meer dan 1700 IS strijders heeft gedood in Irak en Syrië met luchtaanvallen zonder burgerslachtoffers te maken.

“Daesh wordt verslagen,” zei de Britse minister van Defensie Michael Fallon, die een andere term voor IS gebruikte. ‘’Het wordt teruggedreven. Het neemt nu nog maar minder dan 10 procent van het Iraaks grondgebied in beslag.”

Good hunting gent’s

Nou Nederland, gaan we ook meedoen?

 1. Anoniem

  Alhoewel wij trendvolgers van de grote jongens zijn, denk ik dat we het eerst maar met wijkagenten gaan proberen, tenminste als die niet te veel gepest gaan worden door de rest.
  Je gelooft toch zeker niet dat die slappe hap van een regering hier het lef voor heeft.
  Ze laten onze (elite) troepen eerder op zwarte pieten jagen want dat levert punten op naar buiten, ….kwijl, kwijl, lik, lik!!!
  Nee, de bejaarden die kunnen ze wel aan de lafaards!

  HGC

Geef uw mening

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: