Vrij recent heeft de FBI zijn zorgen geuit, dat IS cellen aan het opzetten is in Europa. Dat de verzorgingsstaten binnen de EU indirect deze cellen faciliteert moet menig Europees burger toch wel aan het denken zetten. Door het verlenen van bed, bad en brood aan terroristen (en zijn supporters) is niks anders dan de vijand legering aanbieden, oftewel, verraad!!

Deel 2:  Bed, bad en brood

Voor een staf van een militaire eenheid die op missie gaat, is het een hele uitdaging om voor duizenden troepen legering, voeding en sanitair te regelen. Dit vraagt om veel voorbereidingstijd en (financiële) investeringen.  U kunt zich voorstellen dat een commandant die hiervoor verantwoordelijk is voor grote  logistieke uitdaging staat.

Voor een islamitische commandant die vanuit het Midden-Oosten  een militante jihadistische organisatie leidt moet het dus helemaal een logistieke nachtmerrie zijn om zijn eenheden (cellen) in Europa te faciliteren, maar gelukkig biedt de EU hierin de helpende hand voor het bieden van gratis bed, bad en brood.

De asielindustrie, mensenrechtenorganisaties, zogenaamde maritieme NGO’s die overtochten aanbieden, allen zijn verantwoordelijk voor het faciliteren van de chaos die in Europa gaat overheersen.

 

Center of gravity: population.

Een organisatie, of het nu een guerrilla-, vrijheids- of terroristische organisatie betreft, kan alleen overleven als zij steun krijgt vanuit de bevolking, de center of gravity. Daarom – en veteranen weten dat als geen ander – doen militairen tijdens uitzendingen hun best om de bevolking aan hun zijde te krijgen. Zo deelde Nederlandse mariniers in Irak (2003) bevroren kippen uit aan de Iraakse bevolking om goodwill te verkrijgen zodat zij niet de kant van de oppositie verkozen. Bovengenoemde groeperingen hebben nou eenmaal bed, bad en brood nodig, en dit kunnen zij alleen verkrijgen vanuit de populatie. Werkt de populatie niet mee, dan kunnen zij moeilijk overleven.

 

military-decision-making-process-mar-08-2-3-728

Door het uitbetalen van uitkeringen salarissen aan potentiële terroristen die al inwoner zijn van de EU en door het bieden van BBB aan diegenen die als vluchteling naar de EU komen, is de EU (en  daarmee indirect u en ik) feitelijk de grote financier van terreur.