VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

De wedergeboorte van het Heidense leger. Deense en Nederlandse Special Forces gaan samenwerken.

Op de NAVO-top in Brussel hebben de defensieministers van België, Nederland en Denemarken op papier afgesproken de Special Forces van de drie landen nauwer met elkaar gaan samenwerken.

Wat velen niet weten is dat tijdens de Vikingperiode mannen uit Nederland, wat toentertijd nog Frisia heette, meerdere keren deelnamen aan Deense Vikingveldtochten . Zo maakte Friezen deel uit van een coalitie van Noorse krijgers, beter bekend als het Grote Heidense leger, onder leiding van Ivar Ragnarsson (Ivar the Boneless) Het Vikingleger van Ivar veroverde in de late 9e eeuw het midden-oostelijke deel van Engeland.

Afbeeldingsresultaat voor heathen army

Hedendaagse Engelse bronnen beschrijven de mannen van het Vikingleger als Denen en Heidenen, maar er zijn aanwijzingen dat een belangrijk deel van de strijdmacht uit Friesland afkomstig was. De Friezen werden mogelijk geleid door Ubbe Ragnarsson (volgens de sage’s een zoon van een Frieze moeder en, net als Ivar, een zoon van Ragnar Lothbrok

Dus hoe mooi is het dat de geschiedenis zich herhaald, Nederlandse Special Forces gaan samen werken met hun Deense strijdbroeders. Daar moet ISIS toch wel voor op de vlucht slaan? Maar helaas, ook de Special Forces zijn in slappe handen van politici en generaals die als onderdanige schoothondjes achter de grote naties aanlopen, niet wetende hoe met dit soort eenheden om te gaan.

Het grote Heidense leger…….zal het ooit weer herrijzen?

 

 1. Norman

  Toch ben ik voor een alleen staande orgaan, raak vlakken hebben wij gezamenlijk om samen voor een doel te gaan. Maar onze identiteit is belangrijk voor onze eer en respect naar andere landen.

  Zoals in het stuk ik citeer, Wat velen niet weten is dat tijdens de Vikingperiode mannen uit Nederland, wat toentertijd nog Frisia heette, meerdere keren deelnamen aan Deense Vikingveldtochten, nee dat weten wij niet. Maar net zoals dat wij Duitser huurlingen voor de 80 jarige oorlog en de Bataafse elite bij de Romeinen.

  Het is gewoon een kosten besparing, waarbij onze eigen identiteit net zoals de Frisia, in het grote verhaal zal opgaan, in het ene eng Europaleger, waar wij naar toe worden geleid.

  Nee samenwerking en leren prima, maar samen een auto delen nee.

 2. admin

  Tevens zijn mijn voornemens om Valkyries uit te breiden naar desbetreffende landen. Mocht er iemand zijn met (militaire) contacten in Scandinavië, Duitsland of Vlaanderen dan wil ik u vragen hen te informeren over Valkyries. We zijn ook bezig om de site te vertalen in het Engels om zo ook in het buitenland actief te worden. Mocht u toevallig ook Deens, Noors, Zweeds (nou weet ik niet of Arabisch al de voertaal is in Zweden) of Duits spreken en schrijven en bent u bereidt om ons te steunen dan hoor ik het graag. Zo komt dat Heidense leger vanzelf wel van de grond.

 3. Alweer een mening

  Ik denk wel dat dit zogezegde Heidense leger best wel goed getraind wordt. Wat denkt u ?

  • admin

   Dat denk ik ook. Ik denk dat de: Scandinavische landen, Duitsland, Nederland en Vlaanderen (misschien de Britten) veel meer samen moeten werken, mits onder goed en betrouwbaar leiderschap. Het is schandalig hoe deze landen, met zo’n sterke en innovatieve cultuur, zich momenteel laten leiden als een verslagen generatie. Ik heb wel vaker gelezen over een Noordzee-Bond (in het Engels kan de afkorting een beetje raar zijn) bestaande uit een coalitie van landen allen gelegen aan de Noordzee. Het zal een leger naar mijn smaak zijn, een Heathen Army.

   • Alweer een mening

    Laat dit leger dan ook weer ondersteund worden door een stevige defensie industrie, dat geeft veel werk voor de Nederlandse maakindustie. Hier in Nederland en elders in West Europa kan men heel goede voertuigen produceren (bij DAF bijvoorbeeld) . Naast voertuigen voor het leger ook voor bijvoorbeeld de brandweer en andere hulpdiensten. De bussen bij Van Oudsen DAF gemaakt rijden nog steeds in Cuba; al zeker 30 jaar. De salonsocialistische “diknek” Bram Peper gaf in 1983 zo’n 150 oude RET-DAF/ Den Oudsten bussen weg aan z’n communistische vriend Fidel Castro. Er rijden daar nog steeds weg gegeven Den Oudsen DAF bussen in Cuba. Omdat de kwaliteit goed is rijden vele van die bussen nog steeds daar in Cuba.

Geef uw mening

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: