VALKYRIES

United we stand divided we fall

Uncategorized

Filmpje kijken: NAVO is uiterst gevaarlijk

Even Netflix uitzetten, controllers wegleggen en onderstaand interview kijken.

“Als ik in Nederland zeg dat de NAVO wellicht de gevaarlijkste organisatie ter wereld is, wordt ik waarschijnlijk uitgelachen!
Eisenhouwer waarschuwde ooit voor de gevaren van het “military industrial congressional complex”.

Karel van Wolferen is journalist en Emeritus Hoogleraar Vergelijking Politieke en Economische Instituties aan de UVA . Hij kreeg wereldwijd bekendheid met zijn boeken: ‘The Enigma of Japanese Power’ en ‘George W. Bush and the destruction of world order’.

Eisenhouwer waarschuwde ooit voor de gevaren van het “military industrial congressional complex”, die op langere termijn de Amerikaanse democratie teniet zou doen.

Maar het systeem was inmiddels zo gewend geraakt aan de betreffende enorme geldstromen, dat deze niet alleen op gang gehouden moesten worden, maar ook voor de toekomst verzekerd blijven. Daarnaast werden de Europese troepen beschouwd als reservelegers voor Amerikaanse doelstellingen. We zien dit tot vandaag bij de inzet van de Europese legers in o.a. Afghanistan, Libanon, Syrië en Irak. De VS gebruikt de NAVO om haar politiek-geografische en economische ambities vorm te geven. Daarnaast zijn de Europese landen binnen het pact de afzetgebieden voor haar militaire producten om vervolgens als reserve legers te worden gebruikt.

13 Reacties

 1. Ik weet niet waar mijn reactie is gebleven, maar ik denk dat er iets fout ging met slechte verbinding. Nogmaals…….
  Ik doe mijn eigen onderzoeken en telkens kom ik weer zaken tegen die mij meer inzicht geven.
  Oorlog voeren en een wereldwijd conflict starten heeft maar één doel. Investment en de opbrengsten zijn biljoenen en ook het bezit en controle over de grondstoffen die in de grond zitten. De mannen die hier achter zitten hebben een lange reputatie en geschiedenis.
  Bekijkt u deze video:
  https://www.youtube.com/watch?v=p-0BPMwgKNA
  Een andere video deel 1 : https://youtu.be/U1Qt6a-vaNM
  deel 2 : https://www.youtube.com/watch?v=vHtjzGSncVM

 2. Voor alle lezers die het niet begrijpen of het zelfs willen aannemen omdat ze denken alweer een complot theorie……nou nee……het is vaak onderzoeken hoe de geschiedenis in elkaar steekt!
  Oorlog voeren of een wereldwijd conflict starten heeft maar een doel, Investment en er biljoenen uit halen inclusief het bezit krijgen over grondstoffen!
  Ik doe mijn onderzoeken en steeds weer kom ik iets tegen waarvan ik de verbanden steeds beter begint te begrijpen en daarom wil ik dit met u allen delen.
  Bekijkt u deze video aandachtig (Engels), neem de tijd (gem. 1/ 1/2 uur), het geeft u meer inzicht.
  https://youtu.be/U1Qt6a-vaNM

  Deel 2:https://www.youtube.com/watch?v=vHtjzGSncVM

  • John

   Na een minuut of 40 had ik het wel gezien Guardicivil. Sta er altijd voor open, maar deze brengt veel te veel contradicties, en vaak ook veel lukrake aannames. Al zeg ik niet dat het allemaal onzin is hoor. Gegroet.

 3. Ghostwriter

  De NAVO is maar een instituut, Het zijn de krachten achter de NAVO en vele andere organisaties, waarvan vele het daglicht niet kunnen verdragen, die het gevaarlijk maken. Zolang er politici en elitaire zijn die liegen en bedriegen als de ultieme manier zien om er zelf beter van te worden, zullen organisaties als de NAVO misbruikt worden om hun doelen te bereiken. Vrede, veiligheid? Nee, persoonlijk gewin van een paar volslagen psychopaten die niets te ver gaat en die zo ver van de realiteit af staan dat het niet meer voor te stellen is. Door de eeuwen is er maar bitter weinig veranderd. Adel is adel en plebs is plebs, leuker ingekleed dat wel, maar uiteindelijk is het een dun chromen laagje over een hoop doorgerot ijzer om de schone schijn van democratie in stand te houden. Er is eigenlijk maar 1 vraag die je jezelf kunt stellen. Is dit de wereld die ik voor mijn kinderen wil achterlaten? Het antwoord op die vraag zou bepalend moeten zijn voor je acties.

 4. Ook een mening en beschouwing

  Hier in de media wordt nogal eens het idee gecreerd dat Rusland een zeg maar grote militaire veroveringsstap wil maken naar Midden- en zelfs West Europa als expansie van Rusland.

  Rusland is zo’n 500 keer zo groot als Nederland met een bevolking van zo’n 150 miljoen mensen. Op het platteland is Rusland echt onderbevolkt en leeg. In Siberie is Rusland leeg op wat steden na; er wonen prachtige rendierstammen en een soort Eskimostammen nog steeds in Siberie (minder dan 1 persoon per vierkante kilometer). Rusland is een erg delfstofrijk land (diamanten, goud, platina, zilver, aardolie, uranium, aardgas, steenkool, bruinkool, koper, ijzererts, lood, zink, chroom, molybdeen, iridium, tantalium, titaan of wat dan ook is er te vinden) en ook veel hout en goede landbouwgronden met tjerknosem ofwel zwarte aarde. Het is moeilijk voor Rusland om dit enorme land met een relatief kleine bevolking draaiend te houden vooral op het platteland. Met een volkrijke zuiderbuur als China is het voor Rusland belangrijk om wat spierballen te tonen door wat optochten met militaire spullen op het Rode Plein jaarlijks.

  Sja China poogt dan mogelijk economisch wat nu te veroveren door middel van investeringen maar als Rusland zwak zou zijn mogelijk ook militaire veroveringen. In China woner er zo’n 1,5b miljard mensen op een oppervlak halof zo groot als Rusland. voornamelijk in Oost China.

  Vandaar dat tamelijk sterke Russische leger om China buiten de deur te houden militair en niet om bivoorbeeld Polen te gaan aanvallen (denk ik)

  De angst voor een verovering van Polen door Russen komt uit het verleden toen Polen nogal eens door Rusland werd aangevallen.

  Echter waar haalt Rusland nu de mensen vandaan om Polen te bezetten met die 13.000 leegstaande dorpen en daarnaast die 30.000 dorpen waar minder dan 10 mensen wonen ?

  Rusland heeft het al druk zat het eigen land draaiend te houden en te bevolken.
  Er liggen bijvoorbeeld enorme verlaten landbougebieden te wachten om (deels) weer in gebruik te worden genomen. Alleen even de lege wodkaflessen opruimen van degenen die er achterbleven en niet naar de steden waren gegaan.

  Graag en reactie op deze beschouwing van anderen

  • John

   Die kunt u krijgen. Alleen heb ik er niet zoveel aan toe te voegen. U bent goed geinformeerd.
   Misschien nog een schepje erbovenop: Putin heeft sinds vorig jaar enorme stukken landbouwgrond in het Oosten van Rusland gereserveerd, voor mensen die het land willen bewerken en boer willen worden. Volledig gratis trouwens. Hij zei er expliciet bij: “Voorkeur voor Westerlingen”.

   Wat betreft Oost-Europa’s wantrouwen jegens Rusland: Onrealistisch, maar wel volkomen te begrijpen. In de 60’er en 70’er jaren waren in West-Europa de meeste mensen erg wantrouwig jegens Duitsland en onvriendelijk jegens Duitsers door WO2. Ook onrealistisch destijds, maar volkomen te begrijpen.

   Overigens begrijpt Putin het wantrouwen jegens Rusland ook heel er goed, dit heeft hij meermaals aangegeven in interviews. Alleen de westerse ‘pers’…..met geen woord daarover natuurlijk. Niks, nakkes, nada.

   Hier zou voor ons Westerlingen en de ook de Amerikanen (Trumps mensen, geen Neo-conservatieven) een uitgelezen kans zijn om de Oost-Europeanen een beetje rust in te praten. Door begrip te tonen, maar tegelijkertijd ze bewust te laten worden dat uit Rusland geen gevaar meer komt. Het is geen 1989 meer. De Sovjet-Unie, en voornaamlijk ‘de rode pest’ (bolsjewisme) was zo doorgerot dat het zichzelf heeft opgeheven. Ieder mens met een IQ van boven de 50, weet dat Rusland nooit meer iets gaat flikken daar. Het brengt ellende. Voor iedereen die erbij betrokken is. Ze zijn niet achterlijk.

   Echter de E.U. die houdt zich bezig met verdere aanwakkering van wantrouwen jegens de Russen, als slaaf aangestuurd door Neocons uit Amerika. Zij maken maar wat graag gebruik van de angst van de Oost-Europeanen. (NAVO belegering langs de grens is daardoor in hun ogen legitiem, maar ze worden op het valse spoort gezet)

   En over die Wodka….inderdaad. Lieten ze die nu eens 6 van de 7 dagen staan. Maar de regering en Putin is behoorlijk bezig met promotie van gezondheid, gezonde levensstijl etc. Dus hoop gloort. Totale vrede is eigenlijk best dichtbij. Het is een klein clubje die nog de stuurknuppel in handen heeft in Amerika, helaas heb ik ook het vermoeden, weet het wel zeker, dat ze ook de mainstream media in handen hebben. En de geestelijk geretardeerden die zichzelf journalist noemen betalen hun hypotheek ervan, voor de rest boeit het ze niet.

   Was van plan een korte toevoeging te doen, toch wat langer geworden.

   • admin

    Wederom weer een goede toevoeging John. Kan ze bijna als hoofdbericht plaatsen.

   • Ook een mening en beschouwing

    Ik dank u wel voor deze intelligente en goede analyse. Het is wenselijk om goede relaties te hebben en krijgen met Rusland zonder geloei over hoe men hier in het westen vind hoe het daar in Rusland moet .

 5. John

  Om in het licht van dit artikel in te haken op de actualiteit:

  – NAVO = aan de grens met Rusland, vertonen intimiderend gedrag jegens Rusland zonder reden.
  – NeoCons in Amerika zijn anti-Trump, en elke dag sneuvelen er mensen die aangesteld zijn door Trump en een vriendschappelijke relatie met Rusland op het oog hebben. NeoCons willen dit niet, NeoCons willen koude oorlog, en het liefst zo snel mogelijk een warme oorlog met Rusland.
  – NeoCons proberen in Oost Europa het volk verder op te zetten tegen Rusland, met name in de Oekraine lukt ze dat erg goed. En ja, De Krim is van Rusland. En ja, Kosovo is van Servië, en geen speciale enclave om als uitvalsbasis van de NAVO (Lees: USA) te dienen.
  – NeoCons is een ander woord voor “Deep State”. Zij die ook Kennedy te zijner tijd vermoordden.

  Ga nu de docu bekijken. Iets zegt me dat ik al weet wat Japan is, en waarvoor Japan dienst doet. En al langer dan een jaar of 15. Ik ga het zien.

  • Petra DeBoer

   John, ik ben het met je eens en het waren de USA, de EU (Van Baalen en Guy Verhofstadt) en bepaalde partijen in de Oekraïne die de burgeroorlog in de Oekraïne veroorzaakten. Dat er in Nederland een referendum werd gehouden over het associatieverdrag met de Oekraïne was een streep door de rekening van de machthebbers want het werd duidelijk waar de EU mee bezig was. Het handelsverdrag(je) bleek dus niet zo onschuldig als de politici zeiden. Ik ben voor het referendum goed in de materie gedoken en heb tegen gestemd. Ik walg van politici zoals Rutte en Pechtold die ons een oorlog in willen jagen want als de Oekraïne bij de Navo komt (dat is was ze o.a. willen) en Rusland zou ze aanvallen dan mag de Navo Rusland aanvallen en dan heb je een oorlog in de EU. Verdragen worden zomaar ter zijde geschoven zoals het “zwei plus vier Vertrag” nadat de voormalige DDR bij de BRD kwam.

   Guy Verhofstadt gaat het om het schaliegas in de Oekraïne maar ook Laurens Jan Brinkhorst heeft er belang bij. De oligarchen in de Oekraïne vullen hun zakken en de burgers hebben niks aan een deelneming in de EU want het geld gaat niet naar hun.

Geef uw mening

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: