VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

Is Defensie zijn naam nog waardig?

In de Van Dalen wordt ‘defensie’ beschreven als: (lands)verdediging. Simpelweg gezegd: defensie moet in staat zijn om het land dat zij dient te beschermen. Nu weten we allemaal dat Defensie niet in staat is om ons grondgebied te beschermen, iets wat de Minister van Defensie zelf heeft geroepen. Maar waartegen moet Defensie ons grondgebied nou beschermen, zijn dat de old school Russen met hun tankdivisies? Of tegen grote getalen terroristen? Wat misschien belangrijker is: wanneer is een grondgebied nou veroverd, of bezet? Wat is de definitie van verovering of bezetting?

Als hier antwoord op gegeven kan worden, dan weten we misschien ook hoe we onze defensie effectief moeten inzetten. Leven wij nog steeds met de illusie dat een land alleen veroverd kan worden door grote concentraties aan conventionele strijdmachten de grens over te sturen, zoals tijdens de Duitse bezetting, dan is onze defensie, zonder bondgenoten, inderdaad niet in staat om deze dreiging te elimineren. In deze situatie is Defensie zijn naam onwaardig. Maar is een land alleen veroverd als vijandelijke actoren het grondgebied fysiek bezet houden, of kan het ook op een andere manier?

Defensie is plichtig naar de samenleving toe om haar bescherming te bieden, daar betalen de burgers immers belasting voor. Een samenleving kiest voor deze bescherming, zodat men in alle vrijheid en veiligheid zijn leven kan leiden in een cultuur waarin men zich comfortabel voelt. Een cultuur die tot stand is gekomen doordat er in het verleden hard voor is gevochten door onze voorouders, waaraan wij onze welvaart te danken hebben. Die welvaart, daar wordt op geloerd door landen die druk bezig zijn hun expansiepolitiek te vergroten. Zij willen namelijk dat grondgebied waarop zoveel welvaart te verdienen valt, veroveren en bezetten om er uiteindelijk een rijk te stichten. Dit veroveren gaat dus niet gebeuren door het inzetten van militaire middelen, daar hebben deze landen (nog) niet de capaciteit voor. Wat deze landen dus proberen te doen, is een land te veroveren op een andere manier dan ouderwets oorlog voeren. In plaats daarvan zullen zij trachten om de cultuur over te nemen door bijvoorbeeld: meer invloed te verkrijgen binnen politieke (landelijke/gemeentelijke) organisaties, maar ook binnen de militaire- veiligheids- politieke organisatie. Nederlanders zullen  steeds meer beïnvloed/omgekocht gaan worden, door buitenaf, om hun eigen cultuur te verzwakken (vroeger heette dit landverraad, tegenwoordig ben je dan (links) progressief). En natuurlijk moeten we de media niet vergeten, die worden misschien nog wel het meest beïnvloed door buitenaf.

Hoe gaat Defensie een cultuur verdedigen die niet wordt bedreigd door tanks die de grens over rollen, maar die wordt bedreigd door een nieuwe manier van oorlogsvoering, namelijk: door van binnenuit een cultuurvernietiging te realiseren. Defensie moet breder worden dan alleen focussen op de conventionele vijand die daar buiten ergens rondzwerft. Defensie moet misschien breder worden dan alleen de krijgsmacht, samen met Justitie zijn zij beide namelijk verantwoordelijk voor de defensie van onze cultuur. Zijn zij niet in staat, en dat zijn ze wel, om onze cultuur te beschermen, dan zijn ze de naam defensie, ook in dit scenario, niet waardig.

  1. tippelaar

    Als de autoriteiten van defensie en justitie, de foute beslissingen van de politici moesten bedekken, dan werd er oorlog gevoerd. Dienstplichtigen werden aan de fronten gedood en vervangen door nieuwe ladingen dienstplichtigen. Stop met die onzin. Er staat geen gewapende buitenlandse mogendheid meer aan onze grenzen om ons land over te nemen. De bezetter is al binnen en niet meer weg te krijgen. De bezetters zijn nu de hordes moslims die ons land en de rest van europa overspoelen. We halen ze zelfs op met schepen van Frontex. Deze eu.bewakingsdienst is nu verworden tot een veerdienst. Volgens mij was het beter geweest als al die bootvluchtelingen op de middellandse zee waren verdwenen. (eufemisme voor gewoon verzuipen). Eenmaal aan land waren de bootvluchtelingen niet meer te stuiten. Men had niet de moed hen tegen te houden. De resultaten van hun aanwezigheid zien we elke dag beter. Ik hoop dat de verantwoordelijken voor deze eu.ramp (en die zijn gemakkelijk te vinden en te benoemen) zich nog eens voor een oorlogstribunaal moeten verantwoorden. Ik weet zeker, dat wordt hangen.

Thema door Anders Norén