VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

Israël, het land geleid door krijgers.

Anders dan in Nederland hebben bijna alle Israëlische premiers een carrière gehad binnen de Israëlische krijgsmacht ten tijde van oorlog. De Israëlische samenleving hecht grote waarde aan dit soort mannen die weten hoe belangrijk het is hun land te moeten verdedigen. De huidige premier van Israël, Benjamin Netanyahu, maar ook voormalige premiers als Ariel Sharon en Ehud Barak hebben dienst gedaan in de zeer gerespecteerde, en bij hun vijanden zeer gevreesde, Israëlische special forces. Nethanyahu en Barak hebben dienst gedaan bij Sayeret Matkal, een uiterst geheime militaire eenheid die wereldwijde faam behaalde met de spectaculaire ‘Operation Entebbe’ waar ruim 100 Israëlische staatsburgers werden gered uit handen van terroristen in Oeganda. Iets minder bekend zijn de vele heimelijke (vergeldings-)operaties die zij hebben uitgevoerd op de vijanden van Israël. Zo werden operators van Sayeret Matkal, in samenwerking met de uitstekende en zeer effectieve Israëlische inlichtingendiensten, op wereldwijde missies gestuurd om terroristen, met hun supporters, te elimineren. Dit deden zij op zeer effectieve, out- of-the-box-thinking, wijze waar Nederlandse generaals managers nog veel van kunnen leren.

Afbeeldingsresultaat voor yoni benjamin netanyahu sayeret matkal

Benjamin Netanyahu (links) met zijn broer Yoni. Yoni sneuvelden tijdens de hostage rescue operation Entebbe.

Gen. Moshe Dayan (eye patch) and Gen. Ariel "Arik" Sharon during the 6-Day War in 1967. Dayan, a legendary figure in Israel, went on to become defense and foreign minister. Sharon became the 11th PM of Israel. A highly controversial figure he has been in persistent vegetative state after suffering a stroke in January 2006.:

Gen. Moshe Dayan (ooglap) en Gen. Ariel “Arik” Sharon tijdens de zesdaagse oorlog. Sharon werd later minister-president van Israël.

Door mannen als Netanyahu, Sharon en Barak heeft een land als Israël zich altijd staande weten te houden in een zeer vijandige regio. Omringd door vijandige landen, en als enige democratie in een roerige regio, weet de samenleving als geen ander dat zij afhankelijk zijn van dit soort leiders. Dat Israël soms haar boekje te buiten gaat nemen zij voor lief. Dat zij hierdoor een berg van (internationale-) kritiek over zich heen krijgen accepteren ze, de toekomst van hun kinderen is nu eenmaal belangrijker dan de mening van een verwende liberale westerling die onbekend is met de ellende van het Midden-Oosten.

Afbeeldingsresultaat voor spring of youth operation

Out of the box thinking…..met dit soort leiders krijgen terroristen het een stuk lastiger.

In Nederland zijn dit soort gedachten zeer controversieel. De Nederlandse samenleving heeft namelijk nooit de intentie gehad zichzelf te moeten beschermen tegen vijandelijke actoren van buitenaf. Voor Nederland geldt: zolang mogelijk stand houden tot het koningshuis in veiligheid is gebracht en dan capituleren, of neutraal blijven, of we verschuilen ons achter ‘sterke’ bondgenoten. Hierdoor is onze samenleving verwend, verwijfd en versoft geraakt, wordt Nederland, zowel in de regering als in de Defensie-/Politietop, geleidt door duiven in plaats van haviken. Doordat het westen verwend is geraakt door vrede zullen zij de Israëlische standpunten nooit begrijpen, net als de Israëliërs onze standpunten nooit zullen begrijpen. Het faciliteren van salafistische (anti-westerse) organisaties, het indirect steunen van terrorisme, de desastreuze bezuinigingen op het veiligheidsapparaat en het toelaten van massa-immigratie door de EU is in Israël niet uit te leggen.

 1. Merkavah

  Nederlanders zijn makke, naïeve, onverschillige lammetjes die geen weet willen hebben van het enge bos waar de wolf woont.

  De Joden hebben aan den lijve als volk ondervonden dat er krachten zijn die uit zijn op vernietiging van het Joodse volk. Het Nederlandse volk met Germaanse roots is in voorgaande eeuwen nog nooit op deze manier bedreigt.
  De dreiging voor de Joden is er elke dag, zij worden hier elke dag aan herinnert door nieuws dat wij hier eigenlijk nooit lezen. Volg de Israëlische nieuwssites en je ziet dat er dagelijks incidenten zijn met regelmatig dodelijke afloop.
  Het Joodse volk wordt bedreigd in hun existentie, als je de keus heb tussen vechten of vernietigd worden dan ga je in overlevingsmodus en wil je vechten.

  Nederlandse lammetjes kennen dat niet, zelfs toen de Duisters binnenvielen kwamen zij niet om Germaanse Nederlanders te vernietigen.
  Dat we nu wel bedreigd worden door een wolf in schaapskleren en wij als volk dat niet willen zien is tragisch en laten we hopen dat de geschiedenis niet gaat leren dat onverschilligheid en een afkeer tegen geweld leidt tot de vernietiging van het Nederlandse volk.
  Veel mensen willen het niet zien, dat moslims ons zien zoals de NAZI’s de Joden zagen, untermenschen. Volgens de Islam is het niet erg om een westerling af te maken want hij is een ongelovige untermensch, Allah zal moslims hiervoor zelfs belonen.

  Naast de existentionele dreiging is er nog een veel belangrijker punt ten aanzien van leiderschap. Op een enkeling na zijn alle ministers van Defensie van Israël voormalig opperbevelhebbers of anders tenminste generaals uit het Israelische leger die strijd hebben moeten leveren. Zij weten welk belang het leger dient in de strijd om overleving.

  En wat hebben wij, mindef’s die dienstweigeraars waren, mindefs die geen enkele militaire achtergrond hebben. mindefs die de verplichte literatuur op de KMA niet kennen.

  Een mindef als Hennis kent de naam Eisenhower misschien wel, de Gaulle misschien ook nog wel omdat hij na zijn militaire loopbaan premier van Frankrijk werd. En Montgomery, de held van Market Garden, of faalhaas, net in welke realiteit je leeft misschien ook nog wel.
  Maar ik denk dat als je het gaat hebben over namen als Bradley, Patton, McAuliffe, von Mannstein, Guderain, Paulus het heel snel minder word.
  Kennen deze mindefs de klassieke zoals Sun Tzu of Machiavelli? ik betwijfel het ten zeerste.

  Nee wij hebben mindefs van iets wat in mijn ogen niet eens een vredesleger mag heten.
  Het is geen leger meer maar een soort NGO die ingezet word over de hele wereld maar niet in staat is de thuisbasis nog te verdedigen.
  Als hier morgen de vlam in de pan slaat dan denk ik dat er in Afrika wat commando’s geen idee meer hebben hoe ze naar huis moeten komen want het min. van defensie bestaat dan niet meer.

  Je vraagt je af, waar is die Nederlandse leeuw nog. vroeger waren we de schrik van de wereldzeeën. Tegenwoordig, tja.
  Maar goed, misschien wordt de leeuw een keer wakker.

  Een ding vraag ik me wel af, met wat gaan we ons verdedigen, het materieel van het leger is stuk en wat wel werkt is te weinig. Overblijft zijn bijlen en hooivorken bij de Boerenbond.

  Wat mij betreft tijd voor stap 1, de herbewapening van de autochtone (minstens 3 generaties) Nederlandse bevolking door makkelijker verloven voor vuurwapens te vertrekken.
  Heropening en misschien ook wel het nieuw aanleggen van schietbanen.
  Doe mij maar het Zwitserse model, achter iedere Zwitserse deur een SIG SG 550.
  Dat is alvast een goed begin en dat model zorgt er al eeuwen voor dat de Zwitsers niet in oorlogen belanden.

  • Men wil ons als burgers liever dood dan bewapend, immers bij een bewapende bevolking moet de politiek rekening houden met diezelfde bevolking. Nee, men ziet ons liever als slachtvee dna als vrije mensen.
   Wat betreft wapenbezit: normaal zou zijn als je gewoon het recht had als mens om jezelf te verdedigen, maar normaal in de rest van de wereld is afwijkend in Nederland.
   Wapenbezit, het is de wet overtreden om mens te mogen blijven. Enkel slaven laten zich dwingen.

Geef uw mening

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: