VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

Laat de militaire cultuur toch met rust!

 

Defensiepersoneel zit niet te wachten op beleid om de diversiteit binnen Defensie te vergroten, zoals minister Hennis wil. En ik zal u uitleggen waarom niet.

Een kleine elitaire, politiek correcte minderheid vindt het weer eens nodig om hun denkbeelden bij de meerderheid door de strot te duwen. Deze minderheid, vaak te vinden achter een verwarmd bureau ver van de werkelijkheid, heeft namelijk niks anders te doen dan zich de gehele dag bezig te houden met de werkvloer, waar zij zelf zeer weinig affiniteit mee hebben. Waar velen niet over nadenken, is dat de minister van defensie, met haar policor gevolg, wellicht zelf schuldig is aan het pesten, uitsluiting en roddelen binnen Defensie. Doordat zij niet kunnen accepteren dat de krijgsmacht nou eenmaal een witte-heteromannen-bolwerk is, en dus niet voldoet aan hun (links) progressief-feministisch denkbeeld, zal en moet de krijgsmacht verplicht worden tot het meer opnemen van vrouwen, etnische minderheden en lhbt’ers. Omdat te bereiken wordt er weer veel geld in zinloze onderzoeken gestoken wat beter terecht had kunnen komen bij de operationele eenheden.

 

Vrouwen bij het Korps Mariniers

Mevrouw Hennis heeft het voor elkaar gekregen dat er vanaf dit jaar vrouwen bij het Korps Mariniers worden aangenomen. Het elitekorps zit hier echter niet op te wachten en dat heeft zo zijn redenen. Het is niet dat deze mariniers een hekel aan vrouwen hebben, integendeel zelfs: ze troetelen maar al te graag met platte plassers, maar er heerst nou eenmaal een (amfibische) krijgerscultuur waar geen plek is voor vrouwen, punt. Ook het zware operationele werk is gewoonweg niet weggelegd voor vrouwen, maar dat begrijp je pas als je op ski’s en met 30 kilo uitrusting, bij -10 graden, bergopwaarts aan het stompen bent tijdens een 10-weekse koudweer-training in Noorwegen, en niet vanuit je mantelpakje. Daarom voetballen er ook geen vrouwen in het Oranje voetbalelftal: omdat zij het namelijk fysiek niet zullen trekken! En daarnaast kan het erg vervelend zijn als je continu wordt omringd door mannen, wat problemen gaat opleveren, want het zijn MANNEN (waar ze echt niks aan kunnen doen) en geen pacifistische genderneutrale sandalendragers. Accepteer nou gewoon eens de realistische wereld, Minister! En volg niet altijd uw ideaalbeeld, want de echte wereld zit nou eenmaal anders in elkaar. Wellicht kunt u het ook bij de KNVB proberen of zij vrouwen gaan opnemen in het Oranje-elftal, vrees alleen dat de meerderheid het dan ook niet met u eens is.

 

Band of brothers

Wat ook in de echte mensenwereld gebeurt, dames en heren politici, is dat militairen elkaar wel eens treiteren en uitmaken voor rotte vis. Dit uitschelden begint al in de opleiding door je instructeur, tijdens mijn mariniers- en commando-opleiding ben ik uitgemaakt voor de meest exotische ziektes waar ik zelf nooit van had gehoord. Nu had ik daarover in beklag kunnen gaan, zodat er weer een peperduur onderzoek zou kunnen worden opgestart, maar ik accepteerde het. En dat geldt voor 80% van de militairen. Ook bij de operationele eenheden worden keiharde grappen gemaakt, dat is nou eenmaal onderdeel van de krijgscultuur. Als jij niet past binnen deze cultuur, en je wilt je niet aanpassen of je kan er niet tegen, dan moet je wellicht een andere baan zoeken. Dit is niet omdat 80 % van de militairen racist is, of homofoob, of iets tegen vrouwen heeft, maar dat is ons simpelweg meegegeven door ons oerinstinct. Dit instinct zorgt ervoor dat wij als groep, met dezelfde belangen, een sterke broederband vormen. Het is deze ‘’band of brothers’’ waar je op moet kunnen rekenen op het strijdtoneel. In deze broederband bevinden zich ook minderheden die zich hierin prima thuis voelen. In de zeikende regen in het veld, of tijdens vuurgevechten maakt het geen reet uit wie er naast je ligt, het is een van de broeders, zwart of wit. En ja, er worden grappen gemaakt over je afkomst; ook over mij werden grappen gemaakt over m’n uiterlijk (waar overigens niks mis mee is). En als je als minderheid er niet tegen kan dat je godsdienst belachelijk wordt gemaakt, zoek dan iets op waar dat niet gebeurt, succes!

De mentale hardheid vormt nou eenmaal een onderdeel binnen militaire eenheden, en dan vooral bij elite-eenheden, en dit is nodig. Het zijn deze mensen namelijk die op missies worden gestuurd en geconfronteerd worden met keiharde warlords en rebellen, of misschien wel met Russische militairen zoals de regering ons wil doen geloven. Nu kunnen we CV90’s die kant opsturen met een homoseksuele chauffeur, een vrouwelijke commandant en een salafistische boordschutter en de achterbak vol stoppen met transgenders en travestieten omdat de minister dat zo graag wil, maar het zal niet echt indruk maken op onze opponenten.

 

De witte militair is de schuldige, of niet?

Wat typisch tot de politiek correcte elite behoort is dat de witte heteroman de schuld krijgt van vrouwendiscriminatie, homofobie etc. Maar het frappante van deze politici is dat zij een conservatieve godsdienst, die wel echt discrimineren, wel toestaan binnen de krijgsmacht, namelijk het salafisme . Hierbij wil ik graag een constatering citeren van onze veiligheidsdiensten:

“Overwegende dat het salafisme een islamitische staat nastreeft die haaks staat op de uitgangspunten van onze democratische rechtsstaat;

 constaterende dat de AIVD heeft vastgesteld dat het onderscheid tussen salafisme en jihadisme vervaagt;

 overwegende dat de waarden van het salafisme onverenigbaar zijn met die van onze rechtsstaat en dus van de Nederlandse krijgsmacht, zoals ieders gelijkheid voor de wet, democratie, gelijkwaardigheid van man en vrouw en godsdienstvrijheid;

 verzoekt de regering, ervoor zorg te dragen dat er binnen de Defensieorganisatie geen enkele ruimte blijft om welke vorm van salafisme dan ook aan te hangen, op straffe van ontslag.”

Dan vraag ik me af waarom de minister dit dan wel toestaat terwijl de witte man continue te horen krijgt dat hij zich moet aanpassen.

Zo mogen salafisten voor Defensie blijven werken. De Kamer wilde dat dit verboden werd. ”Het aanhangen van een bepaald geloof biedt op zichzelf geen grond voor ontslag.”, aldus de minister.’’

Oh ja, dit is het gevoelige onderwerp waar liever niet over gesproken mag worden binnen de krijgsmacht.

 

Ten slotte.

Defensie is een krijgsbedrijf. Dat houdt in dat de samenleving mag verwachten dat deze strijdmannen ten strijde zullen trekken als zij daar opdracht voor krijgen. Dit vraagt om een ietwat aparte cultuur die je niet gauw buiten een strijdmacht zal aantreffen, wellicht alleen in de dierentuin. Deze cultuur noemt men ook wel eens de krijgscultuur, een ‘’band of brothers’’. De pacifisten, de blowende hippies, de linkse boomknuffelaar, het Ministerie van Defensie en ieder ander die tegen deze krijgscultuur is moeten goed beseffen dat zij hun vrijheid te danken hebben aan deze cultuur!

10 Reacties

 1. Bandiet

  Heb geduld, de witte Furie zal nog 1 keer over de wereld razen, helemaal gek gemaakt door zijn valse koning, de Elite zal eerst genoegzaam toekijken, doch janken als een kind, als ze beseffen, dat zij het hoofd doelwit zijn. Als ik voor mijn dochter een veilige toekomst wil, zal ik eerst met hen moeten afrekenen. De valse koning zal vallen, de elite zal zijn 500.000 aardbewoners hebben, alleen zullen zij zelf daar niet bij zitten.

 2. Merkava

  Klopt het dat recent een aantal militairen defensie hebben aangeklaagd omdat er in de kazerne opmerkingen werden gemaakt die betrekking hadden op bepaalde kenmerken van deze militairen?
  Ik zie het Russische leger niet zo snel deze kant op komen, geloof ook niet dat Putin die ambities heeft maar ik ben wel benieuwd wat we kunnen verwachten van dit type softies als er een leger voor de landsgrenzen staat. Lopen de softies huilend naar hun moeder als de tegenstander ze voor van alles uit gaat maken, of pakken ze de wapens op omdat ze zich beledigd voelen?
  Nou ja, naar de openingstijden van de kazerne kijkend, als de vijand vrijdagmiddag rond 15:00 de grens oversteekt dan kunnen ze rond de avond in Schevningen aan de Pier eeen pintje pakken.

 3. Ik moet zeggen een leuk stukje tekst. Voor 99% zo waar als een klontje.

 4. Esther

  Maar wel zich als homostel registreren op Aruba zodat ze meer geld krijgen. Riekt naar corruptie vindt u niet?

 5. Cor

  Hulde eindelijk eens iemand die begrijpt hoe het in nederland in elkaar steekt

 6. rob

  Ik heb dit al meerdere malen proberen uit te leggen aan mensen toen Marco Kroon door het slijk werd gehaald: special opdrachten vragen om special mensen, laat ze hun werk doen en zeik niet.

Geef uw mening

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: