VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

NATO-avonturen in de Zwarte Zee

BY · 29 MAART 2017

Het NATO-gekonkel om Rusland te irriteren wordt na een korte pauze om President Trump aan het idee te laten wennen gewoon voortgezet. Ditmaal in de Zwarte Zee. Dat is geen prettig nieuws.

Vorig jaar weigerde Bulgarije al mee te werken aan het idee om een NATO-smaldeel in de Zwarte Zee op te richten. Het land is weliswaar NATO-lid, maar heeft tevens heel ver teruggaande contacten met Rusland. Anders gezegd: de regering in Sofia kent de Russen erg goed, en lijkt weinig belangstelling te hebben het land meer te provoceren dan haar uitkomt. De vorige regering heeft zelfs pogingen in het werk gesteld de EU-sancties tegen Rusland op te laten heffen.

De Zwarte Zee kent met zowel Roemenië, Bulgarije als Turkije drie NATO-staten, maar een eenheid vormen deze drie bepaald niet. De verhouding tussen Bulgarije en Roemenië is redelijk, maar tussen Turkije en Bulgarije zijn de spanningen groot – niet in het minst door de islamitische minderheid (7% vd bevolking) de Pomaken, die ontstond tijdens de eeuwenlange bezetting van het land door de Ottomanen. Een gezamenlijke vlootinspanning is daarom minder dan logisch, terwijl de Roemeense vloot (een land dat wel belangstelling had voor het idee) vrijwel non-existent is.

Toch heeft de NATO haar zinnen gezet op een prominente aanwezigheid in de Zwarte Zee. Maar door het Verdrag van Montreux is het landen die niet aan de Zwarte Zee liggen verboden langer dan 3 weken achtereen schepen in de Zwarte Zee te hebben. NATO heeft er naar verluidt nu iets op gevonden. Men gaat een samenwerkingsverband aan met Oekraïne!!! Oekraïne is geen NATO-lid, zegt zelf dat wel te willen worden, maar de weerstand in diverse Europese NATO-staten (GeenPeil-referendum!) is te groot om het al rond te kunnen krijgen.

Maar door NATO wordt nu aldus geredeneerd: de vloot van Oekraïne is hard aan modernisering toe (want is een restant uit het Sovjet-tijdperk, na 1989 deelden deze landen de Russische vloot in de Zwarte Zee). Dat land mag nu wat oude schepen kopen, en die krijgt ze voorlopig op proef.

De sleutel is gelegen in de overdracht van NAVO-schepen aan kustland Oekraïne. Details daarover zouden onlangs door een commissie van de NAVO die Odessa bezocht besproken zijn met de Oekraïense minister van Defensie, generaal Stepan Poltorak.
Volgens de opperbevelhebber van de Oekraïense marine, viceadmiraal Igor Vorontsjenko, overweegt Oekraïne schepen aan te kopen die in westerse landen uit dienst worden genomen. Er is sprake van 20 à 30 schepen die binnenkort onder Oekraïense vlag zouden kunnen gaan varen.
Voor het gebruik van de oorlogsschepen zijn specialisten nodig. Deskundigen houden er daarom rekening mee dat op de nieuwe toevoegingen aan de Oekraïense oorlogsvloot gemengde bemanningen uit Oekraïne en NAVO-lidstaten zullen opduiken.
De Verenigde Staten willen bovendien voor de modernisering van Oekraïense oorlogsvloot enkele tientallen miljoenen dollars uittrekken, zo deelde Vorontsjenko mee.

Geen idee hoe u hier naar kijkt, maar sofistiek is sofistiek. Die vereiste NATO-specialisten om alle apparatuur te bedienen doen daarvoor de deur dicht. Dat dit een manier is om Oekraïne via een achterdeur onontwarbaar met de NATO te verbinden is kristalhelder. En als het dat voor mij is, hoef je het Putin al helemaal niet uit te leggen.

 

Dit is de zoveelste poging van NATO om via een omweggetje expansie te plegen ten koste van wat Rusland als haar eigen veiligheid beschouwt. Is er een defensieve reden voor deze expansie? Ten hoogste, dat het veel NATO-bonzen zou uitkomen als er in Rusland een pacifistisch regime aan de macht zou zijn. Dat gaat ietwat in tegen wat we van Rusland gewend zijn, en steeds verder insnoeren zou volgens de NATO-doctrine van veel haviken binnen de Noord-Atlantische VerdragsOrganisatie een goed alternatief zijn.

Dat een Russisch equivalent van deze strategie oorlogshitserij zou worden genoemd moeten we kennelijk maar voor lief nemen. De veiligheid in Europa vergroot dit in ieder geval niet – het zou eerder Rusland kunnen provoceren tot een volledige oorlog met Oekraïne, met als doel een vredesverdrag dat stunts als deze categorisch uit sluit.

Dit artikel verscheen eerder op http://verenoflood.nu

 1. Het wordt oorlog, nee niet wat iedereen denkt dat een oorlog is.
  Ik bedoel hiermee, de onzichtbare oorlog die Bilderberggroep-NWO, telkens proberen uit te lokken. De NWO was niet vies om tegenstanders in Amerika door specialisten van Corps Marines gewoon uit te schakelen. De ene hoge pief na de andere hoge pief die het met “hun” beleid niet eens was werd uit de weg geruimd en wel zodanig dat bewijs voor wat dan ook nooit geleverd kon worden.

  En wij moeten oppassen dat we via zulke smerige omwegen zoals boven beschreven niet betrokken raken. Het zint me niets, deze lieden blijven krankzinnig bezig conflicten uit te lokken met alle gevolgen.
  Prima dat dit bericht weer iets duidelijk maakt voor de naïevelingen en wegkijkers.

  • Allemaal “useful idiots” die zich lenen voor hand en spandiensten van deze zelfbeoemende criminele elites. Ze denken dat ze er mee wegkomen. Dat gaat niet gebeuren. Londen zal worden vernietigd door 500 mega ton thermonucleaire energie. Er zal een New World Order zijn. Eentje zonder de Engelsen, Fransen en Amerikane.

   https://youtu.be/iz6a4WkKJn0

   Hiroshima, Nagasaki, Londen, Parijs, Israel, ?

Geef uw mening

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: