VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

Problemen worden niet opgelost, de samenleving past zich wel aan.

Onze beleidsmakers lijken erg veel moeite te hebben met het oplossen van problemen. In plaats van een probleem bij de bron aan te pakken, dwingen zij de samenleving zich aan te passen aan het probleem. Natuurlijk is de gewone burger hier de dupe van; de beleidsmakers zelf zullen hier weinig van merken.

De dienstplicht.

De dienstplicht was een tijdje geleden weer actueel. ‘’Als het aan CDA-leider Sybrand Buma ligt, wordt de dienstplicht weer ingevoerd’’ was op het nieuws te lezen. Nu ben ik zelf wel voorstander van een ’soort’ van dienstplicht, ik sta echter niet achter het argument van Buma, namelijk dat de dienstplicht goed zou zijn voor raddraaiers (politiek-correct woord voor verwende, a-sociale hufters) Met raddraaiers bedoelt hij een grote groep jongeren die de aansluiting bij de maatschappij dreigt te missen.

De bron van dit probleem ligt bij de ouders van dit tuig. Zij verdommen het om hun kinderen fatsoenlijk en met respect voor ‘’onze’’ normen en waarden op te voeden. Doordat hier niks aan gedaan wordt moet de maatschappij zich maar aanpassen. Defensie moet de fout die deze ouders maken dus maar corrigeren. Ik citeer Buma: “Die raddraaiers die met stenen gooien vinden het misschien niet leuk, maar het zou wel goed voor ze zijn.” Denkt Buma nou echt dat de militair zit te wachten op dit soort bontkraagjes, die spugen op onze westerse samenleving? Natuurlijk niet, doe nou eens die roze bril af daar in de Tweede Kamer!

De Audi-bende.

Ook recent in het nieuws, de Audi-bende. Ik citeer een stukje uit De Telegraaf:

We denken dat er zo’n 150 relatief jonge Nederlanders zijn, die zich bezighouden met deze tak van sport en opereren in het Duitse grensgebied. Ze werken in wisselende samenstelling en zijn ook hier in Nederland actief”, zegt Thomas Aling van de Landelijke Eenheid. Het gros bestaat uit mannen met een Marokkaanse achtergrond. Dat bevestigt ook de Duitse politie.

De plofkrakers en rovers veroordeeld krijgen is lastig, zegt de Utrechtse strafpleiter Willem Jan Ausma, die veel van dit soort criminelen heeft bijgestaan.

„Ze dragen handschoenen en bivakmutsen zodat ze weinig sporen achterlaten. Daarnaast beroepen dit soort jongens zich meestal op hun zwijgrecht. De vluchtauto’s lozen ze op zo’n manier, dat de wagens bijna nooit worden teruggevonden.” De straffen zijn laag: als een paar kraken bewezen worden, levert dat gemiddeld zo’n twee jaar cel op.

De samenleving word dus ‘’weer’’ opgezadeld met een probleem: een gewelddadige roversbende die alle gelegenheid krijgt om zijn activiteiten te ontplooien, omdat weer die beleidsmakers het verdommen om dit tuig het land uit vast te zetten. Nee, de samenleving moet zich maar aanpassen! Dat betekent dus o.a. dat juweliers hun panden moeten beveiligen door het plaatsten van dure anti-ram palen en camera’s etc.

Bewakingscamera’s

Omdat men tegenwoordig niet meer veilig over straat kan in bepaalde wijken worden overal bewakingscamera’s opgehangen. In trams, bussen, straten, winkels, overal camera’s. Camera’s lijken wel een heilig middel in het oplossen van straatterreur. Maar nee, het is geen oplossing: het is een aanpassing aan het probleem. Want in plaats van de daders keihard af te straffen…. u begrijpt het.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar de kern van het verhaal is denk ik duidelijk: problemen worden niet opgelost, de samenleving past zich wel aan.

 1. De dienstplicht bestaat nog steeds alleen is het oproepen in daadwerkelijk dienst, afgeschaft. Niet meer invoeren want dan wordt het probleem alleen maar erger. 2 paspoortenlieden zullen dienst weigeren, ook op rechterlijk bevel. En van de advocatuur die hen steunt door dik en dun. (Igesubsidieerde rechtsbijstand van de staat). Wie is er dan weer de klos? Juist ja, de 1 paspoort autochtoon die niet bij het gajes hoort waar de maatregel van Buma voor bedoeld is. Mijn oplossing is, zet de veelpleger met 2 paspoorten uit, naar zijn thuisland en we geven hem/haar zijn hele familie mee, tot in de 2e graad. Dat hij in zijn thuisland niet meer welkom is, is niet een nl.probleem. Maar helaas, mijn idee blijft bij wensdenken want mijn idee wordt direct getorpedeerd door het linkse gespuis (waaronder ik tegenwoordig ook de VVD reken) dat nu de zetels in de 1e en 2e kamer bezet houdt. Hun motieven om te weigeren mijn idee uit te voeren zal ik u besparen. U kunt ze allen dromen

 2. Arjan Lieberton

  Ben het compleet met dit verhaal eens. Je ziet de verhuftering steeds meer toenemen. De KLPD is bijvoorbeeld weg bezuinigd, dus sommigen denken dat ze alles kunnen maken op de snelweg, bv. vaak Audi-rijders. Ze rammen je zowat van de weg af, want zij “moeten” eerst!

  Ergo, veiligheid is echt geen topprioriteit bij Den Haag, en ze blijken niet te beseffen dat sommigen “gestuurd” dienen te worden in de maatschappij! Sommigen kunnen de vrijheid niet aan! Ik ben ook voor herinvoering van de Dienstplicht, alleen zodanig dat of je gaat naar het Leger, gedurende een jaar, of je doet vervangende dienstplicht, zoals werken in een verzorgingshuis, of iets dergelijks. Maar niet perse om raddraaiers aan een heropvoeding te helpen. Daar zouden heropvoedingskampen, ooit bedacht door Lubbers, meer aan kunnen doen! Eerst moet er maar eens meer geinvesteerd worden in Veiligheid, in de breedste zin!

 3. Merkavah

  De huidige politieke aristocratie zit er puur en alleen voor zichzelf. niet voor het volk.
  Ze leven als zonnekoningen en denken wel te kunnen bepalen wat goed is voor het gepeupel, zij zijn immers de elite.

  De ontwikkelingen doen mij denken aan het verhaal van de kikker die in een pan word gezet.
  Het vuur wordt aangestoken en zonder dat de kikker het doorheeft wordt hij langzaam gaar gekookt.
  In Nederland gebeurt iets soortgelijks, de grenzen van onze eigen normen en waarden worden steeds vaker overschreden, steeds kleine speldenprikjes, het gevolg we accepteren het en leggen ons erbij neer.
  Dat we dan ook nog eens een volk van onverschilligen zijn helpt evenmin.

  Des te vreemder vind ik het dat we toch op 5 mei met een boel feestvertoon onze vrijheid vieren terwijl het kind der vrijheid met badwater en al uit het raam dreigt te gaan.

  Op een moment kom je er zo achter dat je in een Orwelliaanse maatschappij leeft waar moslims een dusdanig grote stempel op hebben gedrukt dat we eigenlijk in een islamitische totaalstaat wonen.

Geef uw mening

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: