VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

U kiest: de burgeroorlog of de revolutie

Moderne legers, ook die van Nederland, zijn gebonden aan het westers model van oorlogsvoering die zijn krachten voornamelijk haalt uit de technologische voorsprong op hun tegenstander, terwijl hun vijand gebruik maakt van onconventionele (terroristische) tactieken met low-budget technologie. De olympische bokser VS de straatvechter.

Doordat het westen de wereld niet meer domineert ontstaan er vanuit voornamelijk, niet westerse gebieden, zoals Islamitische of Aziatische, een nieuwe generatie van strijders. Het feit dat de meeste niet-westerse gebieden, voornamelijk islamitisch, niet erg sterk zijn in conventionele  (technologische) oorlogsvoering leid hen dat meer naar het gebruik van terreur en hangen zij zwaar aan hun ideologie.

De nieuwe tactieken van deze generatie zal steeds meer gebaseerd zijn op het gebruik van  terreur doordat zij weten dat zij het westen nooit op het slagveld zullen verslaan. Zij zullen hier steeds professioneler in worden, de enkele terrorist heeft de vrijheid om zich hierin te ontwikkelen. Het slagveld van deze terroristen is de sociale wereld van zijn tegenstander. Terroristen leven compleet van het land van zijn tegenstander, zij krijgen steun vanuit een achterban en bezitten een mate van vrijheid om hun doel te bereiken. De vuurkracht van een terrorist is klein, daarom zullen zij kritisch bekijken waar en wanneer zij zullen toeslaan, zij zullen dit proces steeds verder perfectioneren en uitbouwen. Hun tegenstander, de westerse legers, zullen zij compleet passeren door uit hun comfortzone te blijven, het technologische slagveld. Zij zullen hun tegenstander direct aanvallen in hun thuisland, hun thuisfront. Het eerste wat zij willen bereiken is om hun tegenstander te verzwakken, angst zaaien, onrust veroorzaken met als doel een burgeroorlog te veroorzaken.

In landen als Irak, Syria en Libië zal er een shift plaatsvinden in de tactieken van deze generatie. Zij gaan de confrontatie daar niet aan, zij zullen de westerse legers daar niet treffen aan een front, zij zullen hen treffen achter het front, zij zullen hun vijand van binnenuit verwoesten, in hun eigen thuisland. Tot nu toe hebben zij nog weinig capaciteiten om grootschalige terreuraanslagen uit te voeren in het thuisland, maar dat zal veranderen. Er zijn mogelijk al honderden, niet duizenden, potentiele terroristen Europa binnen gekomen, zij kunnen hier leven van het land van hun vijand, hun eigen vijand bied hen onderdak, voedsel, onkosten en zelfs een advocaat.

De contradictie tussen de westerse militaire cultuur met die van hun tegenstander confronteert de traditionele denkers met een dilemma. Westerse legers blijven zwaar vasthouden aan hun traditionele rol terwijl hun tegenstander dat probleem elimineren door zich niet aan een vaste tradities vast te houden.  Terroristen kennen geen verplichtingen tot het dragen van uniformen, exercitie, salueren of rangen en standen. Zij hebben de potentie om zich snel te ontwikkelen en aan te passen aan hun tegenstander zonder last te hebben van bureaucratische generaals of regeringen. Het feit dat hun afkomst vaak niet westers is faciliteert deze ontwikkeling doordat zij een hardere en simpelere mind-set hebben, gecombineerd met hun ideologie, zullen zij eerder bereid zijn tot het uitvoeren van aanslagen op onschuldige burgers.

Zelfs in materiele zaken bewijzen terroristen dat zij misschien nog wel effectiever zijn dan het westen. Het westen spendeert miljarden dollars aan stealth-bommenwerpers die zeer geavanceerde bommen afwerpen om een enkele terrorist uit te schakelen. De smart-bom van de terrorist is een doorsnee auto met een bom in de kofferbak die grotere (psychologische) schade kan aanrichten dan al die dure bommen bij elkaar.

De vijand van de westerse tradities is al op grote schaal aanwezig binnen de poorten van Europa, hier zullen zij Europa van binnenuit vernietigen, zij genieten de steun van een groot deel van de bevolking die hen hierbij steunt, deze bevolking is de zwaartekracht voor de terroristen, zonder deze steun kan de vijand niet opereren. De basis van de westerse samenleving is de westerse cultuur, deze cultuur is de reden dat westerse landen succesvol zijn, als deze cultuur verdwijnt, verdwijnen ook zijn vrijheden en welvaart en zal Europa vervallen tot een chaotisch continent. Wil het westen zijn cultuur beschermen dan moeten zij revolutionaire veranderingen gaan invoeren. Het is aan het volk van het vrije westen wat zij kiezen, de revolutie of hun kinderen opzadelen met een burgeroorlog.

15 Reacties

 1. Henk Compier

  admin; de strekking van uw betoog is juist. Evenals als het door u benoemde feit dat een conventioneel modern leger niet het juiste machtsmiddel is om terrorisme te bestrijden -of tegen te gaan-, behalve daar waar het de bescherming van objecten betreft.

  Buiten dat we de krijgsmacht weer fors moeten gaan opbouwen om ons land te beschermen, bij eventuele conflicten tussen staten onderling, zullen we ook diepe investeringen moeten doen in onze veiligheidsdiensten en veel meer speciale eenheden moeten opzetten die in kleinschalige urban warfare, gijzelingen, infiltratie en dergelijke gespecialiseerd zijn.

  Als de landelijke politiek er voor kiest om onze veiligheid, zowel als staat als voor de burger, niet tot prioriteit te benoemen dan vrees ik toch dat we in een burgeroorlog terecht gaan komen. Een mens heeft tenslotte het recht have en goed te verdedigen bij falen van de overheid.

  • admin

   Bedankt voor de reactie, een ander punt is het feit dat de wetten ook moeten meegaan met de tijd. Ons rechtssysteem is nog gebaseerd op ‘de landloper’ en niet op de moderne georganiseerde- misdaad/terrorisme. Goed verhaal.

 2. R.

  Welk Westers cultuur spreek je van? Cultuur is an sich niet statisch, het continu in ontwikkeling. Iedere dag past men hun gedrag aan de hand van technologische ontwikkeling, hypes, taalgebruik en zelfs het eetgedrag. Vroegah had je geen smartphones, computer Games, verengelsing vd taal zoals nu en tegenwoordig eet men thuis naast de stamppot nu ook Chinees/Japans/Vietnamees/Turks/Marokkaans/Indonesisch etc. etc.

  Ik ben sterk van mening dat je met het aanhalen van “culturele waarden” de plank mis slaat.
  In mijn ogen zit het echte gevaar binnen in. Het is de onwetendheid wat de mens tot angsten drijft, paranoia en afgunst. De daders van Charlie Hebdo, Nice, Istanbul etc. hebben hun daad verricht vanuit wanhoop. Een perceptie waarin hun wereld alleen uit een zwart/wit beeld bestaat. Deze daders komen uit de onderste laag van de samenleving, waar hun wereld een bijna dagelijkse hel is. Ik wil geen medelijden scheppen naar deze daders toe. Ik wil alleen uitleggen hoe de realiteit eruit ziet, zodat daardoor een beter strategische beleid kan creëren hoe die ook eruit gaat zien.

  Het belangrijkste wat in mijn ogen beschermd moet worden/blijven is de constitutie, want dat is waar de samenleving echt op drijft. Ik kan je vertellen dat de gevaren voor de constitutie niet in de handen van de “psychologische verdwaalde” terroristen ligt, maar in die van ons allemaal en daardoor de politiek.

  • Alexander

   wat een kul, wanhoop en onderste laag, de daden komen voort uit haat, en het is goed bekend dat veel daders midden tot hoger, bij 9/11 bijv veelal technisch opgeleid zijn, uit midden tot well-to-do achtergrond.
   En er zijn genoeg andere culturen waar mensen in de wanhoop zitten, maar ik zie weinig Nederlandse daklozen zich opblazen, en bij hongersnoden elders zijn er ook niet meer aanslagen, hoewel de wanhoop onmiskenbaar groot is.

  • R.

   Daar sla jij volledig de plank mis. Het is niet onwetendheid. Juist vanuit mijn wetenschap weet ik dat het totaal niks met wanhoop heeft te maken. Het komt voor uit een ideologie. Welke andere cultuur gaat naast de islamitische zichzelf opblazen uit armoe?

   Als er iemand onwetend is, dan ben jij het wel. De vergelijking van Chinezen met islamieten houdt geen stand. Kijk naar de geschiedenis, statistieken en theologische onderzoeken. Islam is niet een religie. Het is een totalitaire ideologie om gebieden te veroveren. Gelijk aan het communisme en Nazisme.

   Dat gelul dat ze uit een hel komen omdat ze aan de onderkant van de maatschappij zitten is volkomen nonsens en niet meer dan excuses gedrag voor massa moorden. Heb je wel enig idee wat islam echt is? Ga eens kijken op youtube naar ex moslims en objectieve theologen. Zoek verslagen op en statistieken die criminaliteit aan islam linken. Gaat een wereld voor je open.

 3. JooJootje

  Eerst een revolutie (Politieke omwenteling) en dan de onvermijdelijke burgeroorlog, ik hoop met een professioneel en goed uitgerust leger naast de strijdende Nederlandse volksmilities.

 4. “To secure peace is to prepare for war”

  Winston Churchill

 5. Maarten

  Het probleem op dit moment is dat er geen sprake meer is van een democratie in Nederland.
  We kunnen dit niet zomaar meer stoppen.
  We leven in een Theocratie met leiders in Brussel en baantjesjagers in Nederland.
  Landsbelang is niet een woord wat bij deze elitaire landverraders voorkomt.
  Deze mensen besturen ons niet dmv van feiten maar door wensdenken, hun wereldbeeld is vertekend. In discussie gaan met die populistische autocratische ambtenaren heeft geen enkele zin, zij staan en niet voor open en kunnen ook nooit toegeven dat ze fout zitten.
  Vanuit hun visie zijn wij ook niet instaat om voor onszelf te beslissen. Dit was altijd al een beetje de Nederlandse politiek maar nu staan ze gewoon tegen het volk te liegen.
  Geen enkele verkiezingsbelofte word nog nagekomen, er is geen controle meer mogelijk door de kamer op het kabinet : er word gewoon gelogen op vragen of ontweken, mailtjes verdwijnen, het is tenenkrommend om te zien hoe rutte daar soms te kamer zit uit te lachen.

  Ook zie je dat de overheid steeds vaker geen genoegen neemt met een resultaat in het democratisch proces: 2004 referendum via omwegen alsnog verwezenlijken, ons laatste referendum wordt zo “spoedig” mogelijk uitgevoerd, etc

  We hebben op die moment een kabinet van pvda en vvd, ik weet nog dat ik op de vvd stemde om dat ik bang was dat de pvda in het kabinet zou komen, de vvd was voor de verkiezingen vrij duidelijk dat ze nooit met hun zou regeren. De partijen zijn op dit moment niet links of rechts. Deze definities zijn niets meer waard in mijn ogen.

  We moeten ons afvragen of in een liberaal of autocratisch land willen wonen.
  Op dit moment rijden we op de autocratische weg onze ondergang tegemoet.

  Ik besef me ineens dat ik wel uren door kan typen en het verhaal er niet duidelijker van wordt.

  Er is zoveel mis op het moment politiek, economisch, cultureel, onderwijs, defensie, zorg noem maar op.

  Als we naar defensie kijken lijkt mij dat het doel een EU leger is niet een nationaal leger.
  Hoe zwakker de nationale legers worden hoe harder de Eu roept dat het eu leger moet worden uitgebreid.
  Niet dat die ons uiteindelijk zal helpen tegen de moslim invasie, klinkt misschien hard of lol racistisch maar dit zijn gewoon de feiten.
  Islam is geen ras maar een politieke ideologie niet te vergelijken met ons christelijke geloof.
  Uiteindelijk is het doel altijd een islamistische staat te creeren, dit is hun meest perfecte samenleving.
  Er is geen verlichting mogelijk in de Islam, de Koran staat het niet toe en hun wetten verbieden en bestraffen het. En met wetten bedoel ik de sharia .
  Er is dus genoeg bevoorrading vanuit de moslimgemeenschap in de westerse landen gematigde moslims bestaan niet, als het er op aan komt zal men mee moeten doen het staat immers in de Koran.

  Eerlijk gezegd valt mij de laatste tijd op dat ik een bepaalde type “vluchteling” zie.
  De variant gespierd, baard zonnebril en als het ff kan een pet, semi hip gekleed niet al te jong soms lijken ze wel 30 ofzo nooit alleen altijd met andere soortgelijke types.
  Een heel verschil met die groepen mannen uit Afrika.
  Misschien ben ik paranoïde maar het voelt niet meer goed in Nederland ik geloof ook niets van de aantallen die overheid noemt die hier binnenkomen het klopt gewoon niet.

  Maar goed we zullen zien, verkiezingen in aantocht misschien lukt het de PVV.
  Ook al wil niemand eigenlijk op die man stemmen wat begrijpelijk is.

 6. Willem

  Goed verhaal maar leer eens correct Nederlands…. Het wemelt van de fouten!
  .
  Voorbeeld: “De nieuwe tactieken van deze generatie zal steeds meer gebaseerd zijn…etc.” ZULLEN dus, meervoud! Zo zitten er nog wel een paar in.

 7. Anoniem

  Wil het westen zijn cultuur beschermen dan moeten zij revolutionaire veranderingen gaan invoeren. Welke?

 8. Het huidige westerse leger en alle technische ontwikkelingen vinden hun oorsprong in de oude (en thans weer oplevende) tegenstelling van het Westen tegen het communistische USSR. De USSR ging mede ten onder doordat het financieel niet meer haalbaar was.

  De ontwikkeling voor de asymmetrische oorlogsvoering met het Islam terrorisme is nog niet eens begonnen laat staan ontwikkeld. Er wordt teveel op techniek en ICT gefocust en niet op de ouderwets kleine schaal, zeg persoonlijke, oorlogsvoering.

 9. Ed

  Het “Volk” weet de keuze wel te maken, het is de “gekozen volksvertegenwoordiger” die de keuze van het volk negeert.
  Dit negeren uit Politieke Correctheid is het nieuwe Facsisme.

Geef uw mening

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: