VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

Waarom brandstichting op een moskee een terreurdaad is en brandstichting op eigendom niet.

EDE - Zaterdagmorgen 7 mei zijn er opnieuw voertuigen in brand gestoken in de wijk Veldhuizen, ditmaal aan de Dijkhof in Ede. Omstreeks 02:18 uur werd de brand ontdekt door een voorbijganger, er stonden vier auto's in lichterlaaie. Van de vier voertuigen heeft de brandweer bij een weten te voorkomen dat deze compleet uitbrandde. De brand is naar alle waarschijnlijkheid opnieuw aangestoken door een groep Marokaanse jongeren die hun voormalige theehuis terug willen. Deze stond in een winkelcentrum dat maandag gesloopt zal worden, het is er al dagen onrustig. opnieuw,voertuigen,jongeren,voormalige,marokaanse,waarschijnlijkheid,theehuis,aangestoken,winkelcentrum,worden

Terecht dat de daders straf krijgen voor hun daad tegen de moskee, maar wat maakt dit nou een terreurdaad en andere daden van brandstichtingen niet? Waarom beschouwd de rechter deze daders wel als terroristen maar degene die verantwoordelijk zijn voor de vele autobranden in Ede niet? Een paar vragen voor het OM en de rechtbank.

„Het is voor het eerst dat daders van een aanslag uit extreem-rechtse hoek worden vervolgd mede op basis van een terroristisch oogmerk”, zegt Jelle van Buuren, terrorisme-onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Met deze vervolging geeft het OM een signaal, vindt hij. Het OM laat volgens hem zien dat er ook vervolgd wordt als het misdrijf van „de andere kant” komt.

Als een misdrijf volgens de rechter een „terroristisch oogmerk” heeft, kan „de strafmaat met eenderde worden verhoogd”, zegt Van Buuren.

Waarom OM, laat u deze daders wel straffen als terroristen en de daders die achter de aanslagen zitten op het eigendom van onschuldige burgers niet? Waarom geeft het OM geen signaal af aan al die straatterroristen die ‘’voor miljoenen’’ schade hebben veroorzaakt door brand te stichten midden in woonwijken om daarna de politie te bekogelen met stenen, waarom word hun straf niet met een derde verhoogd? Zij plegen immers ook aanslagen op de samenleving door middel van brandstichting.

Afbeeldingsresultaat voor straatterreur„Door op deze wijze hun rechts-extremistische en racistische gedachtengoed uit te dragen hebben zij een grote angst teweeggebracht zowel bij de moskeegangers te Enschede in het bijzonder als bij de Nederlandse moslimgemeenschap in het algemeen”, stelde de rechtbank donderdag.

Beste rechtbank, weet u hoelang hele wijken al worden geterroriseerd door straatterroristen, weet u hoeveel angst zij teweegbrengen binnen de verschillende gemeenschappen? Bent u op de hoogte dat deze terroristen hun eigen manier van extremistische en racistische gedachtengoed uitdragen door middel van het bedreigen, mishandelen, bespugen van onschuldige mensen?

Afbeeldingsresultaat voor straatterreur

De plek waar de daders de brandbommen op gooiden, is geen toevalligheid, benadrukte officier van justitie Jeroen Kuipers eerder. Een moskee is geen „willekeurig bushokje” dat na „een avond stappen door een dronkenmansgroepje wordt vernield’’ zei hij, maar „het kloppende hart van een gemeenschap’’.

Auto’s van hardwerkende mensen zijn ook geen willekeurige bushokjes dat na een avondje stappen ‘’toevallig’’ door een dronkenmansgroepje in brand worden gestoken, bussen die met stenen bekogeld worden door straatterroristen zijn ook geen bushokjes, inwoners van Ede, Almere, Veghel, de Schilderswijk, Zaandam etc. die niet meer normaal over straat kunnen zijn ook geen willekeurige bushokjes meneer Kuipers. Dat ‘’kloppende hart van een gemeenschap” van u is breder dan dat van een moskee. Er zijn namelijk hele gemeenschappen die dag en nacht worden geterroriseerd door terroristen, wanneer komen die op de terreurafdeling?!

  1. Harry

    Het is duidelijk dat het OM en de rechter hier een voorbeeld stellen en de zaak nogal belachelijk zwaar overtrekken. En hoe weten we dat deze jongens extreem rechts zijn. Wie heeft die kwalificatie daaraan gegeven, in een tijd dat de begrippen rechts en links al lang niet meer houdbaar zijn.
    Ik zie dit meer als een paar jongens met extreme standpunten die schijnen te willen zeggen: Ophouden met die islam. Genoeg is genoeg.
    Ben benieuwd of de uitspraak in hoger beroep stand houdt. Ik verwacht van niet.

Thema door Anders Norén