VALKYRIES

De onorthodoxe denktank voor de moderne oorlogsvoering.

Uncategorized

Zet commando’s en mariniers in waar ze voor zijn.

Gisteren werd via de Sunday Times bekend gemaakt dat de SAS (Britse special forces) een ‘’target-list’’ heeft gekregen met daarop de namen van Britse jihadisten die zich hebben aangesloten bij IS. Uit vrees dat deze jihadisten terugkeren naar Groot Brittannië en hun terroristische hobby’s daar zullen voortzetten is het aan de SAS om de poorten van de Britse samenleving te bewaken door middel van het uitvoeren van offensieve ‘’kill or capture’’ operaties.

Dat Hennis en Rutte er ruim een jaar geleden ook zo over dachten is menig Nederlander alweer ontschoten. Ik citeer het AD van september 2015:

 Hennis steunt Rutte: Jihadisten kunnen beter sneuvelen.

 ‘’Ook minister Jeanine Hennis van Defensie vindt dat jihadisten beter kunnen sneuvelen dan terugkeren naar Nederland. Zij deelt de opvatting van premier Mark Rutte en maakte dat woensdag duidelijk in de Tweede Kamer.’’

 ‘’VVD-leider Rutte zei in maart tijdens het eerste debat op RTL, in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, dat jihadisten uitreizen om de vreselijkste aanslagen te plegen. Dat zijn ze ook van plan zodra ze terugkomen in Nederland. ,,Als ik moet kiezen, dan heb ik liever dat ze in Syrië of Irak sneuvelen”, zei hij toen’’

Voor progressief links Nederland was door deze uitspraak ‘’uiteraard’’ de wereld te klein

“Deserteurs dienen voor de krijgsraad te verschijnen en te worden bestraft.” melde D66 toentertijd als reactie op Rutte en Hennis. Voor een partij als D66 zijn terroristen dus hetzelfde als krijgslieden, is een deserteur hetzelfde als een oorlogsmisdadiger die bekend staat om het koppensnellen. Beste D66 gemeenschap, u staat erom bekend dat u het eerder opneemt voor islamitische terroristen dan dat u de ‘’welbekende pang pang pang’’ militairen bijstaat. De krijgsmacht is humor voor u, toch Pechtold? Jullie hebben geen flauw benul wat te doen met (speciale) strijdkrachten, jullie hebben geen idee wat je in huis hebt en wat je er mee kan bereiken. Samen met PVDA, Groenlinks, SP, CU en de rest van de regenbogengemeenschap zijn jullie de ‘’redders in nood’’ voor deze walgelijke oorlogsmisdadigers.

Net als de Britten de SAS hebben, de Amerikanen 1st SFOD-D (Delta force voor de game-nerds) heeft Nederland ook zijn soortgelijke eenheden. Alleen heeft de Nederlandse politiek de ambitie en de ballen (excuses, Hennis) niet om deze eenheden in te zetten waar ze voor zijn. Onze mariniers en commando’s behoren tot de beste ter wereld maar mogen alleen op amateurniveau meespelen. Defensie investeert een kapitaal aan het opleiden en trainen van deze eenheden, maar laat ze niet meespelen in de eredivisie. Vergelijk het met een chirurg in wie jaren aan opleidingen en middelen zijn geïnvesteerd zodat hij gereed is om levens te redden in de meest complexe operaties. Echter zet het ziekenhuis die hem aanneemt niet in voor complexe operaties, maar om verpleegwerk te doen. Zo staat hij billen te wassen terwijl er mensen sterven doordat de chirurg niet wordt ingezet waar hij voor is. Zo gebeurt het ook met onze mariniers en commando’s.

Beste Rutte en Hennis, waarom lezen we in het nieuws dat teruggekeerde jihad-terroristen in een exit-programma terecht komen, een woning en uitkering krijgen, terwijl u ruim een jaar geleden nog riep dat u liever ziet dat dit tuig in de zandbak sneuvelt. Kunt u dit uitleggen aan uw militairen en veteranen?

Het wordt tijd dat u terugkomt op uw vorige uitspraken en daden bij woorden voegt. U heeft de best getrainde eenheden in huis om, net als hun Britse broeders, deze klus te kunnen klaren, om onze samenleving te beschermen. Zet u elite-eenheden in waar ze voor zijn, schooltjes verven , voetballen uitdelen tot waterputten tellen in de Sahel hebben we andere mensen voor.  Laat alstublieft uw honden los voordat het te laat is!

 

 1. goed geschreven maar rutte is een land verrader geen knip voor zijn neus waard

 2. Anoniem

  Donald Trump is de grote overwinnaar,

  Let op jongens dit is het startsein dat er wat gaat veranderen.
  In Brussel lopen ze al met knikkende knieën rond.

  Het is onbegrijpelijk dat Rutte en z’n baksmaten, evenals die zelf – verrijkende kliek in Brussel met hun teddybeer politiek denken dat ze dit vol kunnen houden.
  Duik is met je kop naar de straat en kijk en luister wat er gaande is onder het merendeel van het volk, het volk roert zich, hebben jullie dat nou nog steeds niet door eikels!
  Verloochent je eigen volk niet door je kop te buigen voor minderheden…stelletje lafaards!
  Door al dat bezuinigen (behalve aan de top natuurlijk) doen jullie enorme concessies aan de veiligheid.
  Het komt jullie wel goed uit dat militairen en politie loyaal zijn maar er zijn grenzen en die komen snel dichter bij.
  Verkiezingen!!! was het maar maart……… vol verwachting klopt mijn hart!

  Houzee!

 3. Anoniem

  Helemaal mee eens. Ik heb dit hier in mijn omgeving ook altijd geroepen. Top dat mijn gedachtes hierover ook door experts gedeeld wordt.

 4. Jan Kaas

  BINGO

 5. Zo Wijdt de Wereld Strekt .... Overal inzetbaar !

  Irak, Afghanistan en Mali vergelijken met billen wassen….
  Je moet het maar kunnen.

  QPO

 6. Een Oud Marinier

  Daar is geen woord Spaans bij . Duidelijk en krachtig gesproken.
  Ben alleen bang dat ze voor de verkiezingen niets zullen doen wat maar een beetje risico geeft.
  Mvg. Een oud Marinier..QPO

Thema door Anders Norén