Goedkope motorverzekering afsluiten: volg de tips en bespaar direct op je premie!

Sharing is caring!

Het is belangrijk dat u de beste waarde voor uw geld krijgt als het gaat om het kopen van een motorverzekeringspolis. Houd er rekening mee dat een goedkope polis misschien niet genoeg dekking biedt. Hieronder vindt u enkele tips die u kunnen helpen om geld te besparen op uw motorverzekering. Lees verder voor meer informatie.

Hoe goedkoper de motor, hoe goedkoper de verzekering

Oudere of kleinere motoren gebruiken niet zoveel vermogen als ze kleinere motoren gebruiken. Daardoor is uw verzekering ook goedkoop. Eigenlijk zijn de meeste motoren makkelijker te onderhouden en te vervangen. Daarnaast veroorzaken kleinere voertuigen niet veel letsel of schade bij een ongeval. Aan de andere kant kan het zijn dat dit niet het geval is bij klassieke of dure motoren.

Vermijd motoren waar aan is gerommeld

Uw premies zullen uw portemonnee meer belasten als u een aangepaste fiets heeft. De reden hiervoor is dat deze aanpassingen het duurder kunnen maken om uw fiets te repareren of te vervangen. Bovendien zijn deze fietsen gemakkelijker te stelen voor dieven.

Daarnaast zijn geïmporteerde voertuigen ook duurder als het gaat om verzekeringen. Daarom is het veel beter om te voorkomen dat u ongewone of aangepaste voertuigen koopt als u aan de veilige kant wilt zijn.

Het aantal kilometers heeft grote invloed op de premie

Als je veel op je motor rijdt, zul je hogere verzekeringspremies moeten betalen. De reden hiervoor is dat je niet naar je verzekeraar hoeft te gaan om het reparatiegeld te krijgen. Dus, het beperken van je kilometers is een geweldig idee.

Jaarlijkse betalingen

U kunt veel geld besparen als u ervoor kiest om uw verzekeringspremie in één keer te betalen. De reden hiervoor is dat je met deze methode geen rente hoeft te betalen.

Hoe veiliger de motor, hoe goedkoper de premie

Door de veiligheid van uw motor te verbeteren, kunt u veel geld besparen op uw verzekeringspolis. Daarom kunt u uw voertuig misschien uitrusten met een startonderbreker en een alarm om dieven weg te houden. Daarnaast kunt u ook een tracker installeren. Dit zal helpen om uw fiets terug te krijgen als iemand hem steelt. Hoewel dit u geld zal kosten, zal het geld dat u bespaart op uw verzekeringspolis veel hoger zijn.

Zet ‘m weg op een veilige plek

Misschien wilt u uw fiets op een veilige plaats bewaren, zoals uw schuur of garage. Zo wordt uw voertuig veel veiliger.

Wie gaat de motor voornamelijk besturen?

Als u een onervaren of jonge ruiter op uw verzekering heeft staan, kan het zijn dat u hogere verzekeringspremies moet betalen. Aan de andere kant zal een ervaren ruiter lagere premies moeten betalen.

Wat u dus moet doen, is de primaire bestuurder van uw motor duidelijk vermelden. En als u deze tip niet opvolgt, wordt het beschouwd als een vorm van verzekeringsfraude, met als gevolg dat uw schadeclaims worden afgewezen.

Kortom, dit zijn een paar tips die je misschien wilt volgen als je een motorverzekeringspolis gaat kopen. Hopelijk kunt u met deze tips een goedkope verzekering kopen.

shares