Hoe kun je met loopbaancoaching een betere toekomst opbouwen? De experts vertellen je er direct meer over!

Sharing is caring!

In de moeilijke economie van vandaag heeft elke werkzoekende hulp nodig om zijn volgende baan op de meest efficiënte en geschikte manier te vinden. De diensten bij job coaching zijn bedoeld voor personen die werkloos zijn of een uitzichtloze baan hebben of die proberen hogerop te komen of opnieuw aan het werk te gaan.

Geschiedenis

Loopbaancoaching zoals we die nu kennen, is ontstaan uit bedrijfscoaching in de jaren ’80. In die tijd zagen grote bedrijven hun toppresteerders professionele groei en betere prestaties ervaren door de aanstelling van een levenscoach. Dit proces kwam de belangrijkste leidinggevenden op alle niveaus van de organisatie ten goede. Sindsdien is Career Coaching geëvolueerd tot een dienst die overal beschikbaar is voor werkzoekenden.

Werken met een loopbaancoach

Iedere kandidaat die een zakelijke relatie met een loopbaancoach overweegt, moet eerst weten hoe het proces werkt. Het is belangrijk om contact te hebben met een coach die het beste aansluit bij de behoeften van de werkzoekende. Verwacht in eerste instantie een persoonlijk of telefonisch consult om zowel korte als lange termijn werkgelegenheidsdoelen te bepalen. Dit is een cruciale afspraak die de Loopbaancoach voorziet van de achtergrondinformatie die nodig is om zijn cliënt bij te staan. De loopbaancoach geeft informatie over het door de kandidaat gekozen carrièrepad, salarisverwachtingen, huidige trends in de branche en geeft advies over potentiële beoogde werkgevers die in dienst nemen voor de door de kandidaat gekozen functie via Coachregio.

Geleverde diensten

De rol van een loopbaancoach is om de werkzoekende op te leiden om beter te presteren dan de concurrentie op de arbeidsmarkt. Ze bieden routinematig diensten zoals loopbaanverkenning, coaching bij sollicitatiegesprekken, het opstellen van een strategisch carrièreplan, hulp bij salarisonderhandelingen en advies bij het initiële loopbaanplanningsproces. Wanneer een werkzoekende hulp nodig heeft bij het herzien van zijn cv, of aanvullende loopbaandiensten, heeft de loopbaancoach connecties in de branche die hij graag aanbeveelt. De gemiddelde kosten om met een coach te werken liggen tussen $ 75,00- $ 250,00 per uur.

Voordelen

Hoewel de kosten van het inhuren van een loopbaancoach misschien een onnodige uitgave lijken wanneer u werkloos bent of opnieuw aan het werk gaat, kunnen de voordelen van de relatie het verschil zijn tussen een baan krijgen of op de werkloosheidsgrens blijven. De coach besteedt tijd aan het voorbereiden van de kandidaat op interviews en ontmoetingen met potentiële werkgevers, en begeleidt de werkzoekende letterlijk naar succes in het wervingsproces. Individuen die met een loopbaancoach werken, hebben veel meer kans om binnen te dringen bij hun beoogde werkgever en beter te presteren dan hun leeftijdsgenoten op de arbeidsmarkt.

shares