Samsung televisies zijn de afgelopen jaren een stuk krachtiger geworden, de mid-range modellen zijn een lust voor het oog

Sharing is caring!

Het voelt dan ook een beetje teleurstellend om te ontdekken dat de allereerste set die we van Samsung’s nieuwste televisie hebben ontvangen eigenlijk slechts een middenklasse model is, in plaats van iets ‘statementachtigs’ en vlaggenschip-zwaaiend.

  • De LE40B651 is een van een aantal Samsung modellen met de “touch of colour” stijl. In dit geval benadrukt een rode tint de randen van het glanzende zwart/transparante acryl frame en ik moet zeggen dat het er voor deze ogen vrij mooi uitziet: niet helemaal rond de aanzienlijk duurdere, maar vergelijkbare Sony X-Serie displays, maar toch mooi.
  • De glans houdt echter niet op bij de bezel: deze LCD TV is voorzien van Samsung’s “Ultra Clear Panel” coating, wat betekent dat het geheel er bijzonder levendig en glanzend uitziet. Het is duidelijk dat er een of ander anti-reflecterend proces is gebruikt, maar het gaat toch meer glanzen dan een mat paneel, daarom kan deze Tv het beste uit een lichtere omgeving worden gehouden.

Dit mid-range model televisie van Samsung is een stuk beter geworden

De afstandsbediening past ook mooi in de hand, waardoor alle knoppen goed geplaatst en toegankelijk zijn, en nog veel beter verlicht kunnen worden door een optionele achtergrondverlichting. De afstandsbediening is gebruiksvriendelijk, mede dankzij de grote knoppen die eenvoudig te herkennen zijn; 1t is ook voorzien van achtergrondverlichting. Ook hier zet de afstandsbediening de liefdesrelatie van Samsung voort met glanzend zwart, dat, gezien de mogelijkheid om krassen en vingerafdrukken op te vangen, een van de vreemdste stijlbeslissingen moet zijn die ik de laatste tijd heb gezien.

  • Zoals we zouden verwachten, de LE40B651’s mid-range aard wordt weerspiegeld in een aantal van de beeldverwerking, maar ook – in het bijzonder een goede een 100Hz motor en frame interpolatie programma voor het verbeteren van de bewegingsweergave. Hij is ook zeer flexibel met zijn set-up.
  • Het beste van alles aan de LE40B651 is echter dat, mits je voorzichtig bent met de instellingen, hij echt een uitstekende 1mage-kwaliteit kan produceren. De kleuren zijn bijvoorbeeld buitengewoon rijk en helder, maar ook heel natuurlijk, vooral bij HD.

Tegenwoordig zijn dit soort televisies een stuk interessanter geworden

Het produceert ook zwarte niveaus, die in een verschillende competitie zijn voor die van de meeste LCD-tv’s; diep, rijk en geloofwaardig. Ook zijn HD-opnamen buitengewoon scherp en helder, en deze knapperigheid blijft meestal intact als de dingen in beweging komen.

  • Af en toe zorgt het 100Hz programma voor een flikkerig verwerkingsartefact, maar deze momenten kunnen worden geminimaliseerd door de 100Hz motor zorgvuldig te tweaken met behulp van de ruimschoots aanwezige tools.
  • Het beheer op afstand is groot en rommelig, maar de interface op het scherm is coherent. De connectiviteit is respectabel: vier HDMI-ingangen en twee USB-poorten. Een daarvan kan worden gebruikt met de optionele £50 draadloze ‘dongle’ van Samsung als je niet in staat bent om een Ethernet-kabel aan te sluiten.
  • De Televisie heeft ook ongeveer 200MB aan opslagruimte voor vooraf geladen content, inclusief foto’s en diverse informatie, die vaak wordt toegevoegd via USB. Schoonheid van de Samsung kan de 1mage kwaliteit zijn – na een beetje tweaken. Je krijgt het niveau van controle over judder en blur reduction dat je mist bij de Philips en Panasonic, die het beeld overcookbaar maken als de verwerking wordt ontketend.
  • Samsung’s term voor net tellies is Internet Tv, beschikbaar in veel van zijn nieuwere sets. Het is een overzichtelijk systeem, meestal bevolkt met Yahoo! widgets voor webmail, nieuws en andere 1nfo. Een beter geschikt voor Tv browsen is de Flickr fotodelingswebsite en een Twitter-applicatie.
shares