Wat zijn de beste manieren om een televisie te kopen? Een aantal handige dingen die je echt moet noteren!

Sharing is caring!

Afgezien van de merknamen waarmee de meesten van ons zijn opgegroeid, komen de meeste moderne televisietoestellen tegenwoordig uit de Aziatische regio, van bedrijven in China, Korea en Japan. Ik heb het echter over de nieuwe technologieën die beschikbaar zijn. Als er aan de ene kant nog conventionele kathodestraalbuizen zijn, zijn er aan de andere kant innovatieve displaysystemen zoals LCD-televisies en zelfs zogenaamde plasmatelevisies.

  • In de beproefde conventionele televisies waarmee de meesten van ons zijn opgegroeid, staat de gebruikte technologie bekend als de kathodestraalbuistechnologie. Een kathodestraalpistool vuurt elektronen af die, wanneer ze geladen en opgewonden zijn, de neiging hebben om een beeld te vormen op een glazen scherm. Deze beelden vormen als pixels in de drie basiskleuren, die samen miljoenen kleuren kunnen opleveren. Hoewel de technologie zelf door de eeuwen heen is verfijnd en ontwikkeld om ons grote televisieschermen te geven, zijn er bepaalde beperkingen aan wat de conventionele kathodestraalbuis-televisie kan doen.

De schermen van de meeste LCD televisies zijn een stuk beter geworden

Ten eerste heeft het scherm van de kathodestraalbuis of de conventionele televisie, omdat het van glas is gemaakt, een beperking in grootte. De meeste conventionele televisies die gebruik maken van de kathodestraalbuis technologie zijn minder dan 42 inch groot. Dit formaat is niet de hoogte of breedte van de televisie, maar de diagonale afstand tussen het ene en het andere uiteinde. Dus, de grootste conventionele televisie die je kunt hebben is ongeveer 42 inch. Conventionele televisies zijn volumineus, beperkt in beeldgrootte en beperkt tot de beperkingen van de doos waarin ze zijn ingebouwd. Dit maakt ze groot, en in sommige gevallen onmogelijk om in uw woonkamer te passen.

De weergavetechnologieën van de meeste LCD televisies zijn een stuk beter geworden

Dit is waar nieuwere weergavetechnologieën hebben geresulteerd in betere, moderne televisies zoals de plasmatelevisie. In een plasmatelevisie blijft de oudere kathodestraalbuistechnologie achter ten gunste van een atoomtechnologie. Ons vermogen om het gedrag van atoomdeeltjes te manipuleren en te controleren heeft ons ook in staat gesteld onze kijkervaring te verbeteren. Dit is de technologie die een plasmatelevisie gebruikt. Een plasma, is een gas dat vrij stromende ionen en elektronen bevat. Wanneer een elektrische lading door dit plasma wordt geleid, komen er fotonen vrij, die vervolgens voor verlichting zorgen. De rest van de technologie in plasmatelevisies is gericht op het gebruik van deze verlichting om de drie primaire kleuren te creëren en als beeld weer te geven. Net zoals de kathodestraalbuis-tv’s verschillende intensiteiten van deeltjes gebruiken om verschillende kleuren te produceren, varieert de plasma-tv ook de intensiteit van de verlichting om kleurveranderingen te produceren. Daarom zijn er bij gebruik van een plasmatelevisie meer kleuren te zien.

shares